nieuws

Project -Woonzorgcentrum met theater in Leiderdorp

Geen categorie

Op de huidige locatie van woonzorgcentrum Dillenburg, theater de Muzenhof en de bibliotheek in Leiderdorp komt een nieuw woonzorgcentrum. SHP Architecten (voorheen BSP Architecten) maakte hiervoor het ontwerp.

woonzorg leiderdorp-1.jpg    woonzorg leiderdorp-2.jpg

Het programma bestaat uit 62 zorgwoningen,110 ruime seniorenappartementen, zorggerelateerde functies en een parkeergarage. De kern van het complex wordt gevormd door een grote glasoverkapte binnentuin die via een glazen pui wordt afgescheiden van de buitentuin. De appartementen zijn in een boog om het atrium met de binnentuin georganiseerd. Langs de buitentuin bevinden zich de zorgwoningen verdeeld over drie bouwlagen met daaronder op de eerste verdieping en begane grond ruimte voor zorggerelateerde functies zoals thuiszorg, artsenpraktijk, apotheek, winkelruimte, kapsalon, kinderdagopvang, recreatiezaal annex grand café en zalen voor dagopvang. 

woonzorg leiderdorp-3.jpg    woonzorg leiderdorp-4.jpg

In het binnenkort te realiseren woonzorgcentrum komt eveneens een theatertje voor 200 zitplaatsen. Het komt in de plaats van de huidige Muzenhof. Overdag kan de ruimte door het openen van de schuifwanden voor andere functies worden gebruikt.

www.bsparchitecten.nl

Reageer op dit artikel