nieuws

NPSP wint Small Business Innovation and Research prijs

Geen categorie

Het bedrijf NPSP, dat bio-composiet maakt die onder andere gebruikt wordt in de paddestoelen van de ANWB en de neuzen van treinen, heeft uit de handen van Minister Verburg van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit (LNV) de Small Business Innovation and Research prijs gewonnen. Het innovatieve van het bio-composiet van NPSP is dat het een milieuvriendelijke vervanger is van glasvezels en synthetische hars.

De prijs maakt onderdeel uit van het nieuwe programma Small Business Innovation and Research (SBIR) van het ministerie van LNV. Het ministerie doet met het SBIR-programma een beroep op de creativiteit van het midden- en kleinbedrijf. LNV wijst een maatschappelijk probleem aan waarna ondernemers concurreren om de beste innovatieve oplossing en meedingen naar financiering van hun onderzoeksproject. Voorwaarde is dat de ideeën uitvoerbaar en commercieel haalbaar zijn. De twee thema’s van het programma waren biodiversiteit en groene economie (oftewel biobased economy). 

Uiteindelijk ontvingen vier ondernemers een certificaat uit handen van Verburg. Aan elk certificaat is een bedrag verbonden van tussen de 350.000 en 450.000 euro. Minister Verburg zei bij de overhandiging van de certificaten dat ze blij is dat ze deze ondernemers een extra zetje mag geven. Zij ziet veel pluspunten. “In de eerste plaats maken we de economie innovatiever. Daarnaast krijgen we onverwachte oplossingen voor maatschappelijke vraagstukken. En tot slot stimuleren we zo ondernemerschap in de richting van duurzaam en innovatief”, aldus Verburg.

www.sbir.nl

Reageer op dit artikel