nieuws

Nominaties Gouden Piramide 2008

Geen categorie

Onder leiding van Rijksbouwmeester Mels Crouwel heeft de jury van de Gouden Piramide 2008 vijf opdrachtgevers genomineerd voor de Rijksprijs voor inspirerend opdrachtgeverschap. Het thema van deze ronde: architectuur.

De genomineerde opdrachtgevers en hun project zijn (in willekeurige volgorde):

VIA Projectontwikkeling met Huis de Wiers in Nieuwegein; Unilever met De Brug/De Kade, hoofdkantoor Unilever Benelux Rotterdam; Stichting Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid in Hilversum met het gelijknamige project; J.E.A. Boomgaard, directeur Stadsarchief Amsterdam met gebouw De Bazel; Vereniging KaveL met Villa van Vijven in Almere.

De jaarlijks toe te kennen Rijksprijs bestaat uit een bedrag van 50.000 euro, een speciaal vervaardigde trofee en een boek met de beste inzendingen van de prijsronde.

De winnaar wordt tijdens een tv-programma van de AVRO op zaterdag 22 november bekendgemaakt.

Inzenders waren opdrachtgevers van architectuurprojecten, waaronder bedrijfsgebouwen, scholen, woonhuizen, hotels, culturele stichtingen, een moskee en civieltechnische projecten. De inzendingen bestonden zowel uit nieuwbouwprojecten als uit restauratie, verbouw- en renovatieprojecten.

www.goudenpiramide.nl

Reageer op dit artikel