nieuws

Nieuwe variant op jarige A’dammer

Geen categorie

Precies dertig jaar geleden introduceerde het Nederlandse meubelmerk Pastoe de ‘A’dammer’, een staande opbergkast van ontwerper Aldo van den Nieuwelaar. Inmiddels is het één van de meest verkochte Nederlandse meubels ooit. Om dit te vieren, lanceert Pastoe een ‘limited edition’ van deze Neerlandse designklassieker.

De A’dammer was de eerste kast met een rolluik uit één stuk, die letterlijk verdween als de kast werd geopend. Daarbij boden de ribbels van het rolluik een greep op elke willekeurige hoogte. Niet voor niets is dit revolutionaire ontwerp onderscheiden met diverse prijzen. Ook werd de kast aangekocht door musea als het Philadelphia Museum of Art en het Kunstgewerbe Museum in Berlijn. 

De A’dammer is ook een goed voorbeeld van de ontwerpvisie van Pastoe. Door de bewuste keuze voor een heldere vormentaal, is de Pastoe-collectie in esthetisch opzicht bijzonder duurzaam. Pastoe merkt dat de A’dammer steeds nieuwe generaties aanspreekt: bij talloze families begon de kast in de woonkamer, waarna hij verhuisde naar de studeerkamer en vervolgens ging hij ‘mee op kamers’ met de kinderen. Deze hebben de A’dammer herontdekt en pronken er weer mee in de woonkamer. De vraag naar de A’dammer op designwebsites is ongekend hoog. 

Omdat het dit jaar precies dertig jaar geleden is dat de A’dammer werd geïntroduceerd, brengt Pastoe een speciale editie uit onder de naam Pinguin, de variant met het dikke buikje. In de vrolijke kleuren roze en turquiose en in een gelimiteerde oplage van 250 stuks. 

www.pastoe.com

Reageer op dit artikel