nieuws

Witteveen+Bos ontwerpt ‘Federation Island’ in Zwarte Zee

Geen categorie

Witteveen+Bos gaat het ontwerp maken voor een eiland in de vorm van de Russische Federatie. Hiervoor tekenden zij onlangs een contract met een Russische projectontwikkelaar. Het eiland komt voor de kust van Sochi in de Zwarte Zee en is bedoeld om ruimte voor wonen en recreëren langs het water te ontwikkelen.

Witteveen+Bos ontwerpt ‘Federation Island’ in Zwarte Zee

Het ingenieursbureau uit Deventer heeft sinds begin 2007 een aantal verkennende studies uitgevoerd voor het eiland, dat een oppervlakte zal krijgen van circa 350 hectare. Het bureau gaat nu aan de slag om concepten voor het eiland en de golfbreker te ontwerpen. De golfbreker zal het eiland tegen de grillen van de Zwarte Zee moeten beschermen.

Voordat het eiland daadwerkelijk in de Zwarte Zee ligt, moeten een aantal hindernissen worden genomen. Zo ligt het eiland bijvoorbeeld op relatief diep water, waardoor het aan een ongunstig (golf)klimaat is blootgesteld. Daarnaast is de beschikbare tijd voor de ontwerpwerkzaamheden beperkt.   De projectontwikkelaar wil eind 2008 met de aanleg beginnen, om het project gereed te hebben op het moment dat in 2014 de Olympische Winterspelen in het nabijgelegen Sochi worden gehouden.

Bij de ontwerpwerkzaamheden zal het Nederlandse en Belgische uitvoerende bedrijfsleven worden betrokken. Het meeste werk zal worden uitgevoerd in Sint Petersburg, waar de projectontwikkelaar is gevestigd en waar Witteveen+Bos sinds 2007 een vestiging heeft. Een beperkt deel van de werkzaamheden zal worden verricht vanuit de Witteveen+Bos-vestiging in Rotterdam.

Reageer op dit artikel