nieuws

Wellness-eiland

Geen categorie

De piramides van het oude Egypte inspireerden de in Milaan gevestigde designer Ronen Joseph tot de Imagine-collectie van Ideal Standard. De ontwerper baseerde zich op het trapezium, een vierzijdige vorm met twee evenwijdige en twee niet-evenwijdige zijden. Het ontwerp van Joseph legt twee trapeziums over elkaar, waardoor een vorm ontstaat die verder gaat dan rechte lijnen en hoeken.

Wellness-eiland

De wastafel staat letterlijk als een schiereiland in de badkamer, met dubbelzijdige en uittrekbare spiegels en wandrekken en –kasten, die door meerdere personen tegelijkertijd kunnen worden gebruikt. Op de spiegels zit een geïntegreerde ‘touch free’-schakelaar: met een korte handbeweging voor de sensor schakelt het licht aan en uit. 

De collectie omvat dertien verschillende items van porselein waaronder wastafels, closets en bidets. Daarnaast zijn er bijpassende kasten ontwikkeld, beschikbaar in twee kleuren lak, drie patronen en twee houten afwerkingen, die door de gebruiker zelf kunnen worden gekozen en onderling afgewisseld. 

Het sanitair heeft de Ideal Flow-technologie: dit maakt lelijke en onhygiënische overloopgaten op de wastafel overbodig. In de plaats daarvan gaat de waterstop automatisch open wanneer de wastafel een kritiek niveau bereikt. De wastafelkasten hebben een ingebouwde afvoerbuis die korter is dan gebruikelijk. Hierdoor is er meer opslagruimte onder de wastafel. 

Met de Imagine-collectie mikt Ideal Standard op de kleinere huishoudens die intelligente oplossingen willen om meer opbergruimte te creëren. 

www.idealstandard.nl 

Reageer op dit artikel