nieuws

Stoel als bliksemafleider

Geen categorie

Teun Fleskens en Ingmar Cramers zijn een ontwerpersduo afkomstig van de Design Acad­emy Eindhoven. Hun studio heeft geen naam, want die doet er volgens de ontwerpers niet toe: “Het enige wat er toe doet is het uiteindelijke resultaat; een product dat een uniforme taal spreekt, dat uniforme vragen stelt. Een product dat kan worden beleefd.”

Stoel als bliksemafleider

Fleskens en Cramers presenteerden onlangs de Faraday Stool. Dit ontwerp is vernoemd naar Michael Faraday, de beroemde Engelse natu­urkundige die veel van de huidige kennis van het elektromagnetisme en de elektrochemie fun­deerde. 

De kruk is geboren uit de mogelijkheden van het gebruikte materiaal en is daarmee zo efficiënt mogelijk geconstrueerd. Het resultaat is ontzet­tend licht, sterk, transparant én ergonomisch. De Faraday Stool is leverbaar in een gekleurde poedercoating, in roestvast staal of verch­roomd roestvast staal en daarbij is optioneel een lederen zitje verkrijgbaar. 

Zonder het zitje lijkt het meer een object, mét het zitje is het ontwerp duidelijker een kruk. 

www.faradaystool.com

Reageer op dit artikel