nieuws

Klein maar fijn

Geen categorie

Aan de Haagse Wagenstraat is op de derde verdieping een bijzondere bed and breakfast gerealiseerd. In dit zogenaamde Maff Apartment heeft Queeste architecten alle faciliteiten ondergebracht waar de moderne reiziger behoefte aan heeft, die even fraai zijn vormgegeven als de woning thuis.

Klein maar fijn

 

 

Een gemeenschappelijk trappenhuis en een eigen entree op de tweede verdieping vormen de toegang tot het autonome appartement. Op 30 vierkante meter is een slaapgelegenheid voor twee personen ondergebracht. Ook is er een eetgelegenheid voor meerdere personen, een keuken, een apart toilet, een badkamer met douche, een cv-ruimte en zijn er verschillende opbergmogelijkheden. 

Queeste architecten wil met het ontwerp een leefomgeving creëren, die ondanks de beperkingen van een zolderverdieping toch ruim, licht en luxe zou worden ervaren. 

Alle programma-onderdelen zijn rond een open leefruimte gegroepeerd, waar men via de trap binnenkomt. De cv-ruimte, het toilet, de wastafel en de douche zijn aan de achterzijde (noord-oost) geplaatst. Een klein dakraam in de badkamer biedt zicht op een binnenhof. De keuken ligt direct aan de leefruimte naast de keuken. Het daglicht komt door vier grote dakvensters binnen. 

Vorm en kleur zorgen voor een sterke identiteit. De bewuste keuze voor een aantal prominente ronde hoeken geven de ruimte een zachte vorm. De gietvloer van antraciet is de drager van het plan. Alle wanden, plafonds en meubelstukken zijn wit, dat visuele rust in het appartement brengt. Uitzondering is de bedbank, die is uitgevoerd in warm oranje, een knipoog naar het overwegend oranje dakenlandschap van de Haagse binnenstad. 

Reageer op dit artikel