nieuws

Hoge Duitse onderscheiding voor Marike Andeweg

Geen categorie

Marike Andeweg kan aan haar lijst met onderscheidingen een nieuwe prijs toevoegen. Dit keer betreft het de Duitse Designprijs 2008.

Hoge Duitse onderscheiding voor Marike Andeweg

Zij ontving de prijs voor haar C7-collectie. Deze wordt gekenmerkt door de organisch in elkaar overvloeiende wastafel en het plateau. De C7 wastafel kan los worden geplaatst of worden gecombineerd met een plateau aan één of beide zijdes, waardoor er extra ruimte is voor badkameraccessoires. De wastafels zijn vervaardigd uit het materiaal Cristalplant en zijn verkrijgbaar in wit. 

In tegenstelling tot andere prijzen is de Duitse Designprijs geen open prijsvraag. De winnaar wordt aangewezen door het Duitse ministerie van Economie en Technologie. Om in aanmerking te komen voor toewijzing moet het product wel al eerder zijn onderscheiden met een nationale of internationale prijs. Onder ontwerpers heeft de prijs de status van ‘prijs der prijzen’.

Reageer op dit artikel