nieuws

DC16 geselecteerd voor PPS-aanbesteding nieuwbouw detentiecentrum Rotterdam

Geen categorie

De Rijksgebouwendienst maakt bekend dat het consortium DC16 is geselecteerd voor de nieuwbouw van detentiecentrum Rotterdam.

DC16 geselecteerd voor PPS-aanbesteding nieuwbouw detentiecentrum Rotterdam

DC16 heeft conform de Europese richtlijn voor openbare aanbesteding een definitieve inschrijving gedaan die als economisch meest voordelige aanbieding is geselecteerd. De Staat sluit met DC16 een DBFMO-contract af. Dit betekent dat DC16 niet alleen het ontwerp, de bouw en de financiering van het nieuwe gebouw realiseert, maar ook het onderhoud en de facilitaire dienstverlening voor een periode van 25 jaar. De kosten zijn circa € 100 miljoen netto contante waarde.

Detentiecentrum Rotterdam is de eerste justitiële inrichting in Nederland die door middel van publiek-private samenwerking (PPS) is aanbesteed. Project detentiecentrum Rotterdam omvat de realisatie van een nieuw detentiecentrum, dat met 320 cellen plaats kan bieden aan 576 gedetineerden. Het project omvat tevens het ontwerp en de bouw van circa 95 werkplekken, 210 parkeerplaatsen en 50 rijwielstallingplaatsen. Het nieuwbouwcomplex moet voorzien in de behoefte aan detentiecapaciteit en zal de bestaande, tijdelijke detentiecentra in Rotterdam en Dordrecht vervangen. 

In het consortium DC16 werken Ballast Nedam en Strukton samen met EGM Architecten, ISS en Smits van Burgst.  

De bouw start september 2008. Oplevering van het detentiecentrum is naar verwachting medio 2010. De Rijksgebouwendienst is aanbestedende partij voor het DBFMO-contract van het detentiecentrum voor het Minsterie van Justitie, Dienst Justitiële Inrichtingen. 

Reageer op dit artikel