nieuws

Terugkeer van een designmerk

Geen categorie

Het merk BBB is na tien jaar afwezigheid terug op de Nederlandse markt. Sinds 2006 is BBB onderdeel van de Gruppo-Sintesi, een grote Italiaanse meubelfabrikant. De huidige collectie designmeubels is een mix van actuele ontwerpen en van het erfgoed uit de jaren zestig, zeventig en tachtig.

Terugkeer van een designmerk

De truc van BBB is het succes van haar vaste collectie prolongeren en tegelijkertijd te investeren in nieuwe versies daarvan of geheel nieuwe ontwerpen. De lijst met voorbeelden is lang. Zo is er de klapstoel BBB Tric, het origineel uit de jaren zestig van Achille Castiglioni, en de hedendaagse vertaling daarvan, BBB Pick uit 2007 van Dror Benshetrit. Of de Lily Lace Chair, ook uit 2007, bekleed met kant, opgenomen in het Museum of Arts & Design in New York. En de lounge-seats BBB Carrera, van De Pas, D´Urbino en Lomazzi, en de moderne vertaling daarvan: de BBB Play, ontworpen door Massimo Colombo.

VILLA 4 design vertegenwoordigt BBB in Nederland.

Reageer op dit artikel