nieuws

PvdA geeft Scheveningen schwung

Geen categorie

Na lang debatteren is afgelopen week het besluit gevallen over de herinrichting van het Norfolkterrein in Scheveningen. De coalitiepartijen PvdA, VVD en GroenLinks én oppositiepartij LPF steunen de voorstellen van wethouder Norder (PvdA, bouwen en wonen) voor een grootschalige aanpak van Scheveningen. Zijn doel is het stimuleren van toerisme, het bouwen van circa duizend nieuwe woningen en het behouden van de visserij in Scheveningen.

PvdA geeft Scheveningen schwung

Op de havenhoofden komen torens van twee honderd meter hoog. Elders op het terrein komt nog een toren van zeventig meter. De derde haven wordt grotendeels gedempt. Hier wordt een grote ondergrondse parkeergarage gerealiseerd. Op het maaiveld komt woningbouw. De verder bebouwing wordt kleinschalig gehouden.

Ook de boulevard wordt aangepakt. Deze wordt eenrichtingsverkeer. De strandtenten komen in plaats van in een lang lint in clusters bij elkaar te staan.

Veel bewoners- en belangenorganisaties maakten aan het begin van het debat nog eens hun protest kenbaar. Zij vrezen een toename van verkeer, zodat de toegangswegen nog voller worden. Verder zijn zij bang dat het kleinschalige karakter van Scheveningen Dorp en Haven verloren gaat door de intensieve bouw en de hoge torens. Ook de bijna voltallige oppositie drong aan op aanpassing van de plannen. Maar de coalitie weigerde. PvdA-woordvoerder Susan Cohen Jehoram: “Het is niet zo dat we niet hebben geluisterd. Wij maken alleen andere keuzes.” Wethouder Norder: “We gaan schwung aan Scheveningen geven.” 

Bron: Algemeen Dagblad

Reageer op dit artikel