nieuws

Creatief met karton

Geen categorie

De boodschap van Al Gore met zijn film An Inconvenient Truth en het Cradle to Cradle-initiatief van Michael Braungart en William McDonough is bij jonge ontwerpers goed overgekomen.

Creatief met karton

Zo toonde Giles Miller van Farm Designs op de beurs 100% Design in Londen zijn Cardboard Collection. Deze bestaat geheel uit verpakkingskarton waar chique decoraties in zijn aangebracht: zo is de Fluted Side Table versierd met een pauw en een blad van glas, heeft de lampenkap een sierlijk bloempatroon en zijn de tassen voorzien van een driedimensionale golvende structuur. Miller vindt dat ontwerpers hun verantwoordelijkheid moeten nemen voor de consequenties die hun werk heeft op het milieu. Hij is daarom bezig met het experimenteren met natuurlijke, te recyclen of reeds gebruikte materialen. De esthetische en structurele eigenschappen van golfkarton worden door hem gemaximaliseerd. Miller brengt decoraties aan door op de gegolfde zijde van het karton patronen te drukken, het zogenaamde ‘fluting’-proces. Hoe dikker het karton, hoe moeilijker dit proces is. Daarom zijn de drie bijzettafels waarschijnlijk de enige die in productie zullen worden genomen. 

www.farmdesigns.co.uk

Reageer op dit artikel