nieuws

Oplevering – Stedelijke spons

Geen categorie

Wiegerinck Architecten heeft in Sliedrecht een verzorgingstehuis gebouwd ter vervanging van het huis dat er al stond. Het nieuwe programma is een verdubbeling van het voormalige tehuis en bestaat uit 83 zorgappartementen, 48 senioren woningen en 12 appartementen voor meervoudig gehandicapten. Op het terrein staan tevens twee andere appartementengebouwen Kievit en Ibis. Tezamen vormen ze een stedelijke structuur.

Parkzicht_liggend-1.jpg    Parkzicht_liggend-2.jpg

De gevel bestaat uit metselwerk met een sterk reliëf en aluminium kozijnen. Het interieur van de passage wordt bepaald door met een lichte kleur geschilderde betonnen en witte vlakken. Binnen zijn een gekleurde tegelvloer, houten kozijnen en relingen toegepast.

Parkzicht-staand-3.jpg    Parkzicht-staand-4.jpg

Het ontwerp biedt flexibele gebruiksmogelijkheden. De grotere, openbare ruimten hebben geen specifieke functie, waardoor ze meerdere vormen van gebruik toelaten. In de loop van de tijd kan het gebouw functies opnemen en afstoten. Alsof het een stedelijke spons is die het leven kan absorberen en weer los kan laten, zonder zijn identiteit te verliezen. 

www.wiegerinck.nl

Parkzicht-staand-1.jpg    Parkzicht-staand-2.jpg

Reageer op dit artikel