nieuws

Techniek – Gentse subsidie FSC-hout

Geen categorie

Gent gaat (ver)bouwers die kiezen voor duurzaam geëxploiteerd hout ondersteunen. Dat doet zij door een subsidie te geven voor de aankoop en het gebruik van hout met een FSC-label voor binnen- of buitenschrijnwerk, daktimmerwerk, houtskeletbouw en niet-verplaatsbare tuinconstructies.

De Stad Gent is hiermee de 13de Vlaamse gemeente die een subsidiereglement voor het gebruik van FSC-hout in particuliere woningen goedkeurt. Al sinds het eind van de jaren ’90 schrijven de stadsdiensten van Stad Gent hout met het FSC-label voor in hun eigen bestekken. Recent ondertekende de Stad Gent ook de FSC-convenant met FSC België, waarbij men dit engagement nogmaals onderstreept, en eveneens werk maakt van verantwoord papiergebruik binnen de Stad.

Reageer op dit artikel