nieuws

Project – Kossmann.dejong ontwerpt themapaviljoen Wereld Expo 2010

Geen categorie

In mei 2010 wordt in China de Wereld Expo georganiseerd. Aan deze editie doen naar verwachting 200 landen mee, er worden 70 miljoen bezoekers verwacht. Het ontwerp voor een van de vijf themapaviljoens die ontwerpstudio Kossmann.dejong had ingestuurd voor de internationale wedstrijd die daarvoor was uitgeschreven, mag in Sjanghai worden gerealiseerd.

paviljoen openingsfoto.jpg

Op dit moment woont de helft van de wereldbevolking in een stad. In 2050 zal dit percentage naar verwachting gegroeid zijn tot 75%. Dagelijks verlaten 150.000 mensen het platteland op zoek naar een beter leven in de stad. Geïnspireerd door deze ontwikkeling, is voor de Wereld Expo het thema Better City, Better Life (Betere Stad, Beter Leven) gekozen. Dit thema onderzoekt nieuwe manieren van denken, nieuwe technologieën en werkwijzen om een gezond en duurzaam stadsleven te realiseren.

pavljoen-impressie entree.jpg    paviljoen-totaalervaring.jpg

Het expositieontwerp voor het ‘Urbanian Pavilion’ richt zich op het subthema ‘urban population’. Volgens Herman Kossmann een uitdagend onderwerp, waar zijn bureau een bijzondere manier van informatie verzamelen voor heeft verzonnen. “Gedurende zeven maanden volgen we dagelijks een aantal families in tien verschillende steden over de wereld.”

De totale oppervlakte van het ‘Urbanian Pavilion’ bedraagt 14.000 m² en heeft een binnenhoogte van 22 meter. 

paviljoen-subthema LEARN.jpg

De Wereld Expo in Sjanghai duurt 6 maanden en opent zijn deuren op 1 mei 2010.

www.kossmanndejong.nl  

Reageer op dit artikel