nieuws

Uit eten in stijl

Geen categorie

Voor een van hun laatste interieurprojecten reisde het Nederlandse architectuurbureau UXUS af naar Sacramento in Californië. UXUS ontwierp het interieur van het restaurant Ella Dining Room en Bar. Het uitgangspunt hiervoor is volgens het bureau ‘rustieke luxe’, oftewel een eerlijke, eenvoudig vormgegeven ruimte met bijzonder elegant meubilair en daarmee contrasterende ruige materialen.

Uit eten in stijl

Bij binnenkomst stuit de gebezoeker op een luxe, met de hand vervaardigde oesterbar van wit Carrara-marmer. Direct daarna dwalen de ogen af naar vijfhonderd verschillend gekleurde antieke Hongaarse luiken voor deuren en ramen, die de muren en het plafond bedekken. De bar bestaat uit lichtgevend, glanzend gepolijst blauwe Belgische natuursteen. Links daarvan staat een hoge kast van vloer tot plafond gevuld met wijnflessen, die het bargedeelte van het eetgedeelte scheidt. 

Rechts van de entree is de lounge, waar twee grote, moderne ottomansofa’s staan en stoelen van gerecycled hout, waar de bezoeker kan wachten tot hij plaats kan nemen in het restaurant. De grote eetzaal wordt gekenmerkt door de bijna vijf meter hoge met gordijnen omringde kolommen, die als ze verlicht worden lijken te zweven en de hoge ruimte benadrukken. Hier zijn aan de muren gouden cirkels bevestigd, die fraai contrasteren met de ruige, ruwe luiken. 

UXUS opende de keuken, waardoor de eters kunnen zien wat de chef-koks doen, en zette voor de keuken   twee grote, gemeenschappelijk te gebruiken tafels neer met gigantische lampen erboven. 

Een glazen deur naast de pantry leidt naar het privé-restaurant. Een luxueuze ruimte, bekleed met handgedrukt papier met daarop gigantisch gouden bestek. Net als elders in het restaurant, ademt deze ruimte een sfeer van ontspannen intimiteit. 

www.uxus.com

Reageer op dit artikel