nieuws

Spaghetti van snoeren

Geen categorie

Voor de jonge Britse ontwerper Brendan Young vormen de weelderige kroonluchters uit de zeventiende eeuw de inspiratiebron voor de Spaghetti Princess hanglamp.

Spaghetti van snoeren

Om de essentie van het silhouet en het gevoel van constante beweging te vangen, gebruikt hij gekleurd electriciteitsdraad dat hij sierlijk door een perspex glazen ring heeft gevlochten. Het resultaat doet denken aan de Italiaanse pasta én aan de overdaad van de historische voorgangers. De kroonluchters zijn er in twee afmetingen: de versie met zes armen heeft een doorsnede van 65 cm en is 80 cm hoog, de variant met acht armen heeft een doorsnede van 100 cm en is 150 cm hoog. Ze worden geleverd met drie meter snoer en zijn verkrijgbaar in zwart en wit. 

Voor de lampenserie Big en Little Crush verzamelde Young talloze plastic frisdrankflessen, die hij in elkaar frommelde en op elkaar lijmde tot er een sculpturale lampvoet ontstond. Deze lampen zijn verkrijgbaar als een tafellamp en staande lamp, in zwarte of gouden lak. 

www.studiomold.co.uk

Reageer op dit artikel