nieuws

Poëzie voor in de huiskamer

Geen categorie

Het Italiaanse designmerk Pallucco, waarvan de Nederlandse ontwerper Jurgen Bey vorig jaar de art director was, verrast met een aantal nieuwe poëtische ontwerpen.

Poëzie voor in de huiskamer

Zo heeft de lamp Joiin van Susanne Philippson een bijzondere vorm: de gebogen, ovalen vorm van één deel van de lamp ontmoet het andere deel als in een schaduwspel. Ook de lijnen van de bekleding lopen in verschillende richting ten opzichte van de andere helft van de kap. Als de lamp niet is ingeschakeld, valt het materiaalgebruik op: het textiel in de kappen, netjes verlijmd op een subtiel frame, is gecoat met blinkende glaskorreltjes. Joiin is zowel als vloer- en als hanglamp in diverse maten en composities verkrijgbaar, en in zwart, wit, zilver, grijs en oranje.

De boekenkast Ledge, een ontwerp van Kazuhiro Yamanaka, heeft een vorm die doet denken aan steil uit de zee oprijzende rotsen en door de natuur gevormde kustwanden. De verspringende planken creëren een spel van licht en schaduw. Het meubel is verkrijgbaar in mat wit of mat zilver gelakt mdf. Elke module bestaat uit vier kolommen met vaste uitstekende planken met een verschillende interval en verstelbare poten. Om de hoek van de kast aan te passen, kan de gebruiker hem ondersteboven neerzetten. 

www.pallucco.com

Reageer op dit artikel