nieuws

Monier plant 10.000 bomen

Geen categorie

Op de Bouwbeurs 2007 verbond Lafarge Dakproducten zich aan het ’10.000-bomen project’ in het Drentse Veenhuizen. In januari 2008 wordt Monier de nieuwe naam voor Lafarge Dakproducten, maar de zorg voor het milieu in het bedrijf blijft ongewijzigd.

Monier plant 10.000 bomen

Voor elke genodigde die de stand tijdens de Bouwbeurs bezocht, doneerde Lafarge Dakproducten een boom aan het project ‘Veen tot Lauwersmeer’ in de regio Noord van Staatsbosbeheer. De actie is geslaagd, want de genodigden kwamen massal opdagen. Staatsbosbeheer ontving een donatie waarmee zij de 10.000 bomen aan kon schaffen. Het planten is onlangs begonnen.

Monier werd door Staatsbosbeheer uitgenodigd om op 10 december symbolisch enkele bomen te planten. Ton Boonhof, hoofd communicatie van Monier, zette met opzichter Kor Huiting en Henk Mulder, terreinbeheerder bij Staatsbosbeheer, vijfentwintig jonge, inlandse eiken in de grond. Dit gebeurde op een perceel dat schade had opgelopen door een storm. Dankzij de donatie kan dit stuk bosgrond eerder worden hersteld dan aanvankelijk was gepland.

www.monier.com

Reageer op dit artikel