nieuws

Project – Zeepfabriek wordt ontwerplaboratorium

Geen categorie

De voormalige zeepfabriek van Rohm and Haas in Amersfoort wordt vanaf volgend jaar het nieuwe onderkomen van Poolen Architekten. Vanuit het oude industriële pand gaat het bureau samenwerken met creatieve partners in kunst, cultuur en advies. Z33P.NL wordt een ontwerplaboratorium, een expositieruimte en een kennis- en innovatiecentrum.

Voor het zover is, moet de oude fabriek grondig worden aangepakt. In opdracht van BOEi, nationale maatschappij tot behoud, ontwikkeling en exploitatie van industrieel erfgoed, heeft Poolen Architekten een ontwerp gemaakt voor een ensemble van oude en nieuwe gebouwen. De oude panden worden gerestaureerd en geschikt gemaakt voor de diverse functies. Begin volgend jaar zullen de werkzaamheden starten. Als alles volgens plan verloopt, zitten de architecten en hun creatieve partners een klein jaar later op hun nieuwe werkplek.

De fabriek van Rohm and Haas ligt in het zogenoemde Oliemolenkwartier, wat door de gemeente Amersfoort is aangemerkt als vestigingsplek voor creatieve bedrijven.

www.poolen.nl
www.z33p.nl

Reageer op dit artikel