nieuws

Project – Vernieuwing Staalmanpleinbuurt in Amsterdam gestart

Geen categorie

De bouw van ‘Jamboni’ is de aftrap voor de vernieuwing van de Staalmanpleinbuurt in het stadsdeel Slotervaart. Eind mei is het project op feestelijke wijze gestart. In de komende tien jaar staat er veel te gebeuren voor de buurt en haar bewoners. Naast de samenwerking tussen Woningcorporatie de Alliantie, stadsdeel Slotervaart en organisaties zoals zorginstelling Cordaan, worden de bewoners dan ook zoveel mogelijk bestrokken bij de planvorming.

Project – Vernieuwing Staalmanpleinbuurt in Amsterdam gestart

Jamboni bestaat uit twee delen, de Parade en het Hart. De Parade omvat vier woontorens met koop- en huurappartementen en een toren met zorgvoorzieningen en een wijkrestaurant. Evenwijdig aan de woontorens komen 24 eengezinswoningen voor de verkoop met daaronder bedrijfsruimtes. De stallingen bevinden zich onder de torens. De woningen, parkeergarage en de bedrijfsruimtes worden uitgewerkt door Arons en Gelauff. Het zorgcentrum is ontworpen door Peter Defesche van OD205 Architecten. 

In het Hart komen koopappartementen, vrije sector huurwoningen, een community centre, met een basisschool, kinderdagverblijf, gebedsruimte buurtontmoetingsruimte en een sportzaal. Architectenbureau Onix is samen met Wingerden Hovenier verantwoordelijk voor dit project, waarbij ook Bureau B+B landschapsontwerp is betrokken. 

Heddes Bouw hoopt Jamboni in de loop van volgend jaar op te leveren.

Jamboni betekent letterlijk: “Hallo zeggen tegen meerdere mensen”. Deze uitspraak illustreert het project in een wijk waar iedereen welkom is. Want de Staalmanspleinbuurt is een diverse wijk. Zowel in samenstelling van bewoners – alle leeftijdscategorieën, autochtoon en allochtoon als in de diversiteit aan woningen en voorzieningen. 

www.de-alliantie.nl
www.jamboni.nl

Reageer op dit artikel