nieuws

Interieur – Esthetisch en functioneel opbergen

Geen categorie

Boeken en de tv zijn onmisbare elementen in de doorsnee huiskamer. Terwijl boeken fraai zijn om te etaleren in een interieur, willen de meeste mensen de tv, stereotoren en dvd-speler verbergen.

Antonio Citterio wilde een opbergsysteem ontwerpen dat allebei de componenten op een esthetische en functionele wijze in zich kon opnemen. Voor B&B Italia maakte hij de kast Flat.C, die is gepresenteerd op de afgelopen Salone del Mobile in Milaan. Het is een bescheiden en elegant ontwerp, dat smalle lange vakken en hoge korte vakken met elkaar afwisselt. Verbindingselementen zijn weggewerkt en aan de zijkanten zijn ook opbergruimtes opgenomen, zodat de kast als vrijstaand object in de ruimte kan worden neergezet. Om apparatuur op te bergen, bedacht Citterio containers, die in de openingen kunnen worden geschoven. Deze zijn zowel open als gesloten verkrijgbaar en kunnen ook voor de kast op de grond worden geplaatst om als zitje dienst te doen. In de containers zijn kabelgoten opgenomen en dankzij de flexibele achterpanelen kunnen kabels netjes en onzichtbaar worden weggewerkt.

www.bebitalia.com

Reageer op dit artikel