nieuws

Project – Vierde stadsdeel Almere krijgt vorm

Geen categorie

Voor het Olympiakwartier en het Olympia Officepark in Almere is een ontwikkelingsplan opgesteld. Hierin worden de hoofdlijnen voor ontwerp en realisatie van het 60 hectare grote gebied beschreven. Het plan is tot stand gekomen in intensief overleg tussen de gemeente, marktpartij BAM/BNO en Mecanoo architecten.

Het Olympiakwartier & Olympia Officepark zijn – naast het Europakwartier, Columbuskwartier, Homeruskwartier, Cascadepark en de Kustzone – onderdeel van Almere Poort: het nieuwe, vierde stadsdeel van Almere. Het programma is veelomvattend, er is ruimte voor wonen, centrumvoorzieningen, onderwijs en kantoren, maar ook bijzondere publieksvoorzieningen en retail met ‘sport en ontspanning’ worden in het gebied ondergebracht. De wijk wordt goed bereikbaar door een nieuw station voor treinen, stads- en regionale bussen. Zo wordt het Olympiakwartier hét stadsdeelcentrum van Almere Poort.

Onlangs presenteerden Jesse van Keeken (Mecanoo architecten) en wethouder Adri Druivesteijn het ontwikkelingsplan. Er werd inzicht gegeven in de architectonische- en inrichtingsprincipes die aan de basis van de ontwikkeling van het Olympiakwartier & Olympia Officepark liggen. Niet alleen een presentatie, maar ook een ‘digitale wandeling’ door het kwartier illustreerden de plannen.

www.almere.nl

Reageer op dit artikel