nieuws

NAT architecten wint besloten prijsvraag

Geen categorie

Wonen Limburg uit Roermond schreef voor de renovatie van een HTS gebouw uit 1960 in Heerlen een besloten prijsvraag uit. NAT Architecten ging met de overwinning naar huis.

NAT architecten wint besloten prijsvraag

Het architectenbureau zette na onderzoek in op de woonwensen van zogenoemde medioren (45-65 jaar). Deze leeftijdsgroep heeft een hoog bestedingspatroon en wil graag investeren in nieuwe woonvormen, waarbij de woning in de loop van de tijd kan worden aangepast aan veranderende woonwensen. NAT bedacht lofts die vrij indeelbaar zijn en een Noord Zuid oriëntatie hebben. Hieruit ontstaan dertien verschillende typen lofts met een gezamenlijke parkeergarage. De noordzijde behoudt zijn karakteristieke uitstraling. De zuidzijde wordt volledig geopend naar het binnenterrein waarvan een deel wordt gesloopt. Wel worden een aantal karakteristieke rudimenten van de oude HTS landschappelijk hergebruikt. De icoonfunctie van het gebouw blijft hierdoor behouden waardoor het project samen met het binnenterrein een unieke plek wordt in Heerlen. 

Andere deelnemers aan de prijsvraag waren onder andere Bob van Reeth/AWG-architecten en HVN architecten.

www.natarchitecten.nl

Reageer op dit artikel