nieuws

DUO² geselecteerd voor PPS-aanbesteding rijkskantoor Groningen

Geen categorie

Het consortium DUO2 is geselecteerd voor de bouw en de exploitatie van het gezamenlijke kantoor van de Informatie Beheer Groep en de Belastingdienst in het Groningse stadsdeel Kempkensberg. Behalve de participanten Strukton Integrale Projecten, Ballast Nedam Concessies en John Laing Infrastructure Limited, maakt ook het Amsterdamse ontwerpbureau UNStudio deel uit van het consortium.

DUO² geselecteerd voor PPS-aanbesteding rijkskantoor Groningen

Het gezamenlijke rijkskantoor gaat onderdak bieden aan ongeveer 2500 medewerkers. Parkeervoorzieningen worden zoveel mogelijk ondergronds gerealiseerd. Daarboven komt een grote openbare stadstuin met waterpartij en een multifunctioneel paviljoen met commerciële functies. 

De definitieve inschrijving van DUO² is gebeurd conform de Europese richtlijn voor openbare aanbesteding. Het is door de Rijksgebouwendienst, de aanbestedende partij, geselecteerd als economisch het meest voordelig. De Staat sluit met het consortium een DBFMO-contract af. DUO2 realiseert het ontwerp, de bouw en financiering van het nieuwe kantoor. Bovendien zijn zij verantwoordelijk voor het onderhoud en de facilitaire dienstverlening voor een periode van 20 jaar.

Er zijn extra eisen gesteld aan duurzaamheid, zo kan het gebouw in de toekomst worden hergebruikt voor woningbouw. Bovendien is het energiezuinig en wordt zo veel mogelijk gebruik gemaakt van milieuvriendelijke materialen.

De bouw gaat rond de jaarwisseling van start. Als alles volgens planning verloopt, kunnen de medewerkers van de IB Groep en de Belastingdienst begin 2011 hun nieuwe kantoor betrekken. De aanleg van de parkeergarage en de openbare stadstuin volgt direct daarna en moet in 2013 gereed zijn. 

DUO² bestaat uit de volgende participanten: 
Strukton Integrale Projecten B.V., Ballast Nedam Concessies B.V. en John Laing Infrastructure Limited. 
De onderaannemers zijn: Van Berkel en Bos UNStudio B.V., YNNO B.V., Lodewijk Baljon Tuin- en Landschapsarchitecten B.V., Strukton Bouw en Vastgoed B.V., Ballast Nedam Bouw Speciale Projecten, WorkSphere B.V., ISS Nederland B.V. en John Laing Social Infrastructure Limited.

www.ppskempkensberg.nl

www.rijksgebouwendienst.nl

Reageer op dit artikel