nieuws

Klimaatneutraal wonen en werken

Geen categorie

Amsterdam wil kijken of een stedelijk gebied aan de noordelijke IJ-oever op een zo klimaatneutraal mogelijke manier kan worden ontwikkeld. Het gebied, Buiksloterham, is een bedrijventerrein dat in de komende twintig jaar moet uitgroeien tot een gemengde omgeving om te wonen en te werken.

 

De gemeente heeft woensdag samen met MKB-Amsterdam, de Kamer van Koophandel Amsterdam, Nuon, KPN, Cisco, ABN Amro, Koninklijke BAM Groep en PriceWaterhouseCoopers een intentieovereenkomst  ondertekend. Hierin hebben de partijen afgesproken dat ze gezamenlijk zullen onderzoeken hoe ze het gebied zo CO2-neutraal mogelijk kunnen ontwikkelen. Het gebied strekt zich uit vanaf Overhoeks en het NDSM-terrein tot het uiterste puntje van Amsterdam-Noord. Het onderzoek naar het Buiksloterhamgebied moet voor de zomer zijn afgerond.

De ondertekening van de overeenkomst vond plaats tijdens de eerste Amsterdamse ‘klimaattafel’. Hiermee wil de gemeente allianties sluiten en bedrijven aanmoedigen milieubewuster te denken en werken. Doel is uiteindelijk om in 2025 in heel Amsterdam de CO2-uitstoot met 40 procent terug te brengen ten opzichte van 1990. 

www.amsterdam.nl

Reageer op dit artikel