nieuws

Wet- en regelgeving – Nieuw planbureau voor duurzame leefomgeving

Geen categorie

Het kabinet heeft in het kader van de ‘Vernieuwing van de Rijksdienst’ besloten een nieuw planbureau op te richten voor een duurzame leefomgeving

De functies van het Ruimtelijk Planbureau (RPB) en het Milieu- en Natuur Planbureau (MNP) worden hierin ondergebracht. Het kabinet verwacht een kwalitatieve slag te kunnen maken door een integrale benadering van ruimtelijke, natuur- en milieuvraagstukken. Naast het nieuwe planbureau voor duurzame leefomgeving, blijven het Sociaal en Cultureel Planbureau (SCP) en het Centraal Planbureau (CPB) bestaan. 

Om meer kwaliteit en efficiëntie te bereiken, moeten de drie planbureaus van het kabinet meer met elkaar gaan samenwerken. De ministers van Ruimte en Milieu en van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit werken een voorstel uit over de inrichting van het nieuwe planbureau. Ook de naam van het nieuwe planbureau moet nog worden verzonnen.

www.rpb.nl/nl-nl/

Reageer op dit artikel