nieuws

Techniek – Natuurlijke tuinafscheiding bewezen geluiddempend

Geen categorie

De Greenwall is een direct dichte en groen begroeide tuinafscheiding. De erfafscheiding is al enkele jaren op de markt. Testen in het akoestisch laboratorium van adviesbureau Peutz hebben aangetoond dat het product zowel op de geluidsisolatie- als de geluidsabsorptietest uitstekend scoort. Het onderzoek heeft aangetoond dat isolatiewaarde van de Greenwall op 33dB ligt. Met deze waarde valt het in de hoogste categorie B3 van geluidwerende systemen. De absorptiewaarde is 0,95 en ook dit is hoog.

Techniek – Natuurlijke tuinafscheiding bewezen geluiddempend

De Greenwall is een manshoge, met klimop begroeide erfafscheiding die uit losse elementen bestaat en ook als zodanig te plaatsen is. Het biedt privacy vanaf het eerste moment, want de tuin of het erf wordt direct volledig aan het zicht onttrokken. Door de trapeziumvormige constructie is het gebruik van palen niet nodig. Een vlakke en gestabiliseerde ondergrond is voldoende om snel te kunnen plaatsen. Het resultaat is een 100% natuurlijke geluidwerende en windkerende groene haag.

Behalve de nu vastgestelde geluidwerende functie werkt de Greenwall ook als een filter tegen het door het verkeer veroorzaakte fijnstof in de lucht. 

www.greenwall.nl

Reageer op dit artikel