nieuws

Techniek – Energiezuinig raam- en deursysteem

Geen categorie

Corporaties hebben onderling afspraken gemaakt over het energiezuiniger maken van hun bestaande woningvoorraad. Zij denken in tien jaar tijd 20% te kunnen besparen op het gasverbruik. Over enkele maanden presenteren ze daartoe een concreet plan. Schüco heeft een nieuw kunststof raam- en deursysteem, de Corona CT 70 Accent ontwikkeld dat hier een belangrijke bijdrage aan kan leveren.

Techniek – Energiezuinig raam- en deursysteem

Het systeem is speciaal ontwikkeld voor de Nederlandse markt en volgt de CT 60 serie op. Traditioneel hebben de kunststofprofielen een voor- en achterkamer en een kamer voor een versterkend staalprofiel. De Schüco Corona CT 70 Accent is voorzien van twee extra luchtkamers, met een dikte van elk 5 mm. De profielen zijn zo ontwikkeld, dat de technische en optische verbeteringen samengaan met mogelijkheden voor snellere en economischere assemblagetechnieken bij de raam- en deurfabrikanten.

De goed geïsoleerde kunststof ramen, deuren en vaste beglazing lijken op houten kozijnen, maar hebben de voordelen van kunststof. De verdiept liggende profielen zijn geschikt voor vele toepassingen en varianten. Zoals naar binnen en naar buiten openende ramen en (stolp)deuren, draaivalramen en schuifvalramen. Ook de verticale schuiframen zijn optisch reproduceerbaar met de Schüco Corona CT 70 Accent. Tegelijkertijd vernieuwde Schüco het kleurconcept van de profielen. Bovendien behoren aluminium bekledingsprofielen aan de buitenzijde   tot de mogelijkheden.

www.schueco.nl

Reageer op dit artikel