nieuws

Project – Bouwen bij de oude beuk

Geen categorie

Op het voormalige KPN-terrein vlakbij het oude centrum van Meppel wil ACTive Real Estate een wooncomplex realiseren. Het gemeentebestuur buigt zich momenteel over het ontwerp door Architectuurstudio Architéma uit Schiedam. Het project zal waarschijnlijk in het najaar van 2008 van start gaan en wordt uitgevoerd in twee fasen die elk anderhalf jaar duren.

Het nieuwe complex aan de Weerddwarsstraat bestaat uit meerdere gebouwen variërend van drie tot vijf bouwlagen, waarin circa negentig appartementen zijn opgenomen. De bouwblokken zijn niet alleen in hoogte, maar ook in zichtlijnen zo gepositioneerd, dat zij zoveel mogelijk aansluiten op de omliggende bebouwing. De toekomstige bewoners krijgen drie binnentuinen tot hun beschikking. 

Met de bouw van een ondergrondse parkeergarage komt de ontwikkelaar tegemoet aan de parkeernorm die de gemeente stelt. Ook de grote beuk op het terrein blijft staan. Dit is niet alleen de wens van de gemeente, maar ook ACTive Real Estate is van mening dat een dergelijk beeldbepalend icoon onaangetast moet blijven.

www.architema.nl

http://81.173.123.40

Reageer op dit artikel