nieuws

Overheden stoppen 10,8 miljoen extra in Arnhems stationsgebied

Geen categorie

De rijksoverheid, de provincie Gelderland, de gemeente Arnhem en de Stadsregio Arnhem-Nijmegen (KAN) steken gezamenlijk 10,8 miljoen euro extra in de vernieuwing van het Arnhemse stationsgebied. Dat meldde de gemeente Arnhem vrijdag

De provincie moet nog wel een definitief besluit nemen over haar bijdrage van 3,6 miljoen. Het geld brengt de realisatie van het project een stuk dichterbij, aldus een gemeentewoordvoerder. 

Arnhem wil een nieuw station bouwen in de vorm van een complete openbaar vervoerterminal naar ontwerp van UNStudio. Ook moeten er kantoren en winkels verrijzen. Met het hele project is meer dan 500 miljoen euro gemoeid. De NS betaalt fors mee.

De gemeente waarschuwde onlangs nog dat de nieuwbouw duurder kan uitvallen wegens het technisch moeilijke ontwerp. Het project ligt inmiddels een jaar achter op schema. Het Arnhemse station is momenteel een enorme bouwput waarin al een jaar lang niks lijkt te gebeuren. Reizigers en ondernemers in de buurt klagen steen en been over de trage gang van zaken.

Volgens de woordvoerder is de gemeente momenteel druk bezig met de aanbesteding van het project. Naar verwachting is de aanbesteding binnen enkele maanden afgerond. De opening van het nieuwe station staat nu gepland voor maart 2010.

www.arnhemcentraal.nu

www.unstudio.com

Reageer op dit artikel