nieuws

Oplevering – Nieuwbouw Wageningen Universiteit geopend

Geen categorie

Koningin Beatrix heeft vorige week (bij plaatsing deze week, afgelopen dinsdag)het nieuwe Forumgebouw van de Wageningen Universiteit geopend

Het zeven verdiepingen tellende pand vormt samen met een vijftal andere gebouwen de campus van de universiteit. Op de campus centraliseert de Wageningen Universiteit veel van haar diensten, die tot nu toe over de stad verspreid waren. Zo is bibliotheek van de universiteit grotendeels in het nu geopende gebouw ondergebracht. 

De grootste collegezaal kan 225 studenten herbergen, maar door slim gebruik van beeld en geluid kunnen in andere zalen nog eens 250 studenten hetzelfde college volgen. In het Forumgebouw staan in totaal duizend computers. De nieuwbouw, een ontwerp van Quist Wintermans Architecten heeft 160 miljoen euro gekost. 

De Wageningen Universiteit telt circa 5500 studenten, onder wie veel buitenlanders. In Wageningen zijn maar liefst 107 nationaliteiten vertegenwoordigd. 

www.qwa.nl

Reageer op dit artikel