nieuws

Omzet ontwerpsector stijgt

Geen categorie

Goed nieuws voor de designwereld: de omzet van de ontwerpsector is vorig jaar flink gestegen. Aldus de Beroepsorganisatie Nederlandse Ontwerpers (BNO), die volgende maand de resultaten van de BNO Branchemonitor 2006 zal publiceren. Het onlangs uitgevoerde onderzoek geeft inzicht in de financieel-economische prestaties van de ontwerpsector in Nederland in het jaar 2006.

In vergelijking met het voorgaande onderzoek is vooral de omzetstijging opvallend. Deze steeg met 8,4 % tot 726 miljoen euro. Ruim 52 % van deze omzet blijkt afkomstig van opdrachtgevers uit het midden- en kleinbedrijf (MKB) in Nederland. 

Daarnaast is het aantal ontwerpbedrijven ook voor het eerst weer gegroeid. Ten opzichte van voorgaande jaren namen in 2006 zowel het aantal ontwerpbureaus met 5 of minder werkenden, als het aantal bureaus met meer dan vijf medewerkers toe. Van de ondervraagde bedrijven heeft 70 % bovendien een zeer positieve verwachting ten aanzien van de groeiontwikkelingen voor 2008.

De gedrukte versie van de BNO Branchemonitor is vanaf oktober 2007 te bestellen op de website van de BNO.

Reageer op dit artikel