nieuws

Nederlands ontwerp op de Woonbeurs

Geen categorie

Ieder jaar staat de stichting Via Milano New Dutch Design een aantal vierkante meters op de Woonbeurs ter beschikking, waar zij de meest spraakmakende Nederlandse ontwerpen die tijdens de Salone del Mobile in Milaan werden gepresenteerd, laten zien.

Nederlands ontwerp op de Woonbeurs

De stichting wil Nederlands ontwerp onder de aandacht brengen van een breed publiek door middel van tentoonstellingen, presentaties en netwerkdagen in binnen- en buitenland. 

Een deskundige commissie, bestaande uit Bregje Lampe (Het Parool), Hans Meijs (conservator kunstcollectie Achmea/Interpolis) en Wieki Somers (ontwerper), selecteerde voor de komende Woonbeurs meubels, producten en objecten die eerder op de toonaangevende Italiaanse designbeurs hun vuurdoop beleefden. 

Onder de meer dan vijftig ontwerpen bevinden zich grote namen als Richard Hutten, Marcel Wanders en Studio Job, maar ook jong talent als Jorre van Ast, Tjeerd Veenhoven en Kiki van Eijk zijn vertegenwoordigd. 

De opening is op maandagavond 24 september om 19.00 uur (alleen voor genodigden) en de tentoonstelling is te zien tot en met zondag 30 september. 

www.via-milano.nl

www.woonbeurs.nl

 

Bijschriften

 

 

 

Reageer op dit artikel