nieuws

Interieur – Integratie licht en akoestiek

Geen categorie

Geïntegreerde oplossingen die de voordelen van verschillende technieken efficiënt met elkaar verbinden, is volgens Zumtobel de toekomst op het vlak van architectuur, gebouwtechniek en interieur. Daarom ontwikkelde Zumtobel Licht en Akustik en Innovation een licht- en akoestisch systeem, genaamd Airboard. Dit zorgt zowel voor uitstekend licht op de werkvloer als voor een verbeterde akoestiek.

Interieur – Integratie licht en akoestiek

Airboard is een in de ruimte zwevend, transparant lichtelement met een speciaal raatoppervlak met geluidsabsorberende eigenschappen. De constructie en lichttechniek maken een vrije opstelling in de ruimte mogelijk. Als lichtcomponent doet een armatuur dienst met de innovatieve microprismaoptiek (MPO) en een vooraf geïnstalleerd, digitaal regelsysteem volgens de DALI-standaard. De MPO garandeert een gelijkmatige lichtverdeling en beperkt de weerspiegelingen op gladde vlakken, zoals bijvoorbeeld beeldschermen en andere displays tot een minimum.

Ook aan het milieu is gedacht: met behulp van een lichtmanagementinstallatie kan het systeem energiebesparend worden gebruikt, bijvoorbeeld als Airboard daglichtafhankelijk wordt gestuurd of de armatuur bij het verlaten van de kamer automatisch wordt uitgeschakeld.

Het systeem is flexibel, zodat wijzigingen in de verlichtingssituatie door het herprogrammeren van de armatuurgroepen of van individuele armaturen kunnen worden doorgevoerd.

www.zumtobel.com/specialproducts

Reageer op dit artikel