nieuws

Het sprookje van Studio Job

Geen categorie

Studio Job ontwerpt spraakmakende objecten die op het snijvlak van design en autonome kunst balanceren. Oprichters Job Smeets en Nynke Tynagelontvingen maandagavond de Woonbeurs Pin 2007

Het sprookje van Studio Job

De Woonbeurs Pin wordt voorafgaand aan de Woonbeurs Amsterdam in de RAI jaarlijks uitgereikt aan een persoon of organisatie die belangrijk is voor het Nederlandse interieur. Een deskundige vakjury, bestaande uit hoofdredacteur Annet Niterink van 101 Woonideeën, ontwerpers Ed Annink en Piet Boon, de Pin winnaar van 2006, waren unaniem in hun keuze.

Het oeuvre van Studio Job laat zich lezen als een sprookjesboek, waaraan ieder jaar een nieuw hoofdstuk wordt toegevoegd. Net zoals in geschreven sprookjes worden bepaalde aspecten dik aangezet en uitvergroot. Betoverende decoratieve elementen contrasteren met meer grimmige symbolen: dieren, bloemen en planten gaan hand in hand met machineonderdelen, wapens en skeletten. 

Ze ontwerpen voornamelijk exclusieve projecten, objecten en producten in opdracht van musea, bedrijven en architecten. Vaak gaat het om unica. In het verleden werkte Studio Job onder meer voor Swarovski, Moooi en Koninklijke Tichelaar Makkum. Tijdens de Salone del Mobile afgelopen april in Milaan stal het duo de show met Silverware: sculpturen, meubels en uitvergrote gebruiksvoorwerpen helemaal ingelegd met zilveren mozaïektegels van Bisazza. 

Op de Woonbeurs krijgt Studio Job een passend eerbetoon bij de entree van de designhal. Smeets en Tynagel maken speciaal voor deze gelegenheid een wand, die een uniek inkijkje geeft in hun manier van werken en denken. Beelden van eerder en toekomstig werk, schetsen, krabbels en nieuwe ontwerpen zijn tijdens de hele beurs te bewonderen. Ze zijn verzameld en gerangschikt door Studio Job zelf. Smeets en Tynagel zullen volgend jaar het ontwerp van de Woonbeurs Pin verzorgen.

De vijftiende Woonbeurs Amsterdam is te bezoeken tot en met zondag 30 september. 

www.woonbeurs.nl

Reageer op dit artikel