nieuws

Dick van Gameren en Bjarne Mastenbroek winnen AGA KHAN PRIJS 2007

Geen categorie

Op 4 september jl. hebben de architecten Dick van Gameren en Bjarne Mastenbroek in Kuala Lumpur, Maleisië de Aga Khan Prijs 2007 ontvangen voor hun ontwerp van de Nederlandse Ambassade in Addis Abeba

Dick van Gameren en Bjarne Mastenbroek winnen AGA KHAN PRIJS 2007

Het gebouw van de Nederlandse Ambassade in Ethiopië is in 2005 gerealiseerd in opdracht van het Ministerie van Buitenlandse Zaken. 

De Aga Khan Prijs, met een totaal prijzengeld van USD 500.000,- één van de grootste prijzen in de architectuurwereld, werd in 1977 ingesteld door Zijne Hoogheid de Aga Khan en wordt om de drie jaar uitgereikt. De prijs wordt toegekend aan projecten die zich onderscheiden op het gebied van moderne architectuur, sociale woningbouw, maatschappelijke ontwikkeling, restauratie, hergebruik, milieu en landschap in de islamitische wereld.

De prijs, die zelden een Europese architect ten deel valt, werd eerder uitgereikt aan Jean Nouvel en Snøhetta. Dit jaar heeft ook de Engelse architect Sir Norman Foster de prijs ontvangen voor de Petronas University of Technology in Seri Iskandar, Maleisië.

Reageer op dit artikel