nieuws

Archipel in Zwarte Zee

Geen categorie

Afgelopen vrijdag zijn de plannen voor Federation Island aan de Russische president Vladimir Poetin gepresenteerd. Deze kunstmatige archipel van 330 ha komt te liggen in de Zwarte Zee, vlak voor de kust van de stad Sochi, waar in 2014 de Olympische Winterspelen worden gehouden. Ze is ontworpen in de vorm van Rusland; zo verwijzen de eilandwaterlijnen naar het Russische rivierennetwerk, terwijl de grote bergen model stonden voor het reliëf op de eilandengroep.

Archipel in Zwarte Zee

Op Federation Island zijn woningen, hotels, culturele, vrije tijds- en recreatieve faciliteiten gepland. Studies tonen aan dat de archipel een positieve invloed op het lokale klimaat heeft. Federation Island wordt ontwikkeld door M-Industries uit St. Petersburg en is ontworpen door Erick van Egeraat, in samenwerking met de Nederlandse ingenieurs van Witteveen + Bos en Van Oord Dredging en Marine.

Reageer op dit artikel