nieuws

Royal Haskoning wint ‘Eye of Dubai’

Geen categorie

Het consortium ‘Out and About in Palm Deira’ heeft de ontwerpwedstrijd gewonnen voor een geïntegreerd transportstructuurplan voor Palm Deira in Dubai.

Royal Haskoning wint ‘Eye of Dubai’

Palm Deira, de derde Palm en een toekomstig metropool voor 1,2 miljoen mensen, wordt momenteel teruggewonnen uit de zee. Het transport van en naar Palm Deira is lastig, vanwege de ongeëvenaarde schaalgrootte van het project en de nabijheid van het stadscentrum van Dubai. 

De bekroonde inzending bestaat uit een volledig geïntegreerd netwerk van wegen, metrolijnen, dijkverbindingen, superbruggen, tunnels en meerdere knooppunten, waar diverse vormen van vervoer samenkomen. 

Het kroonjuweel van de inzending is het ontwerp van het knooppunt voor de kust, genaamd ‘The Eye of Dubai’. Hier komen aanmeerfaciliteiten voor cruiseschepen, veerboten naar alle omliggende Palmeilanden, landingsplaatsen voor helikopters, een speciaal metrostation, 10.000 parkeerplaatsen en winkel- en ontspanningsgelegenheden.

Het consortium bestaat uit Royal Haskoning (architecten/stedebouwkundigen), MVA consultancy (transport consultants), Systra (rail consultants) en Sogreah (maritiem consultants).  De wedstrijd was een gezamenlijk initiatief van de Roads and Transport Authority (RTA) en projectontwikkelaar Nakheel.

www.royalhaskoning.com

Reageer op dit artikel