nieuws

Project – Wonen aan het water in Brielle

Geen categorie

In de voormalige jachthaven van Brielle komen nieuwe woningen en appartementen die deels op steigers boven het water worden gebouwd. Architectuurstudio Bötger Oudshoorn is verantwoordelijk voor het stedebouwkundige plan en voor het ontwerp van de woningen. De omgeving en de verwevenheid tussen land en water was hun inspiratiebron.

Project – Wonen aan het water in Brielle

Het nieuwbouwproject Port Brielle ligt nabij het Brielse Meer en op loopafstand van de oude vestingstad. Aanvankelijk waren er vakantiewoningen gepland. Dit idee is door ontwikkelaar Uniform Vastgoed losgelaten: de 71 grondgebonden en de 51 appartementen zijn voor permanente bewoning. Parkeren kan in de twee parkeerkelders. Speciaal voor starters worden dertig woningen te koop aangeboden in de sociale koopsector. Voor de overige woningen behoort de aanleg van een ligplaats voor de boot tot de mogelijkheden. De woonoppervlakken van de grondgebonden woningen variëren tussen de 110 en 150 vierkante meter. 

De provincie heeft een vergunning van geen bezwaar afgegeven. Het wachten is nu op de definitieve bouwvergunning van de gemeente Brielle, daarna kan de bouw van start gaan. Naar verwachting zal dat in het vierde kwartaal van dit jaar zijn beslag krijgen. 

www.portbrielle.nl

Reageer op dit artikel