nieuws

Oproep aan inwoners Amsterdam

Geen categorie

Deze week start Amsterdam een manifestatie om beeldbepalende gebouwen van de stad te behouden. Onder het motto “Nieuw leven voor oude gebouwen” is een website gelanceerd en zendt AT5 vijf televisieprogramma’s uit.

Oproep aan inwoners Amsterdam

Een team van deskundigen, waaronder Paul Meurs, Maarten Kloos, Hilde de Haan en Arno Boon, selecteerden 26 Amsterdamse gebouwen, die volgens hen een nieuwe bestemming meer dan waard zijn. Inwoners kunnen vervolgens stemmen op het gebouw dat volgens hen zeker niet mag verdwijnen. Van de vijf gebouwen die de meeste stemmen krijgen, worden de mogelijkheden onderzocht hoe ze voor de stad kunnen worden behouden.

Onder de gebouwen bevinden zich onder andere de Shelltoren/Nieuw Lab, het Zonnehuis, de Joke Smitschool en het Gak.

www.nieuwlevenvooroudegebouwen.nl

 

Reageer op dit artikel