nieuws

MBM vertrekt uit Den Bosch

Geen categorie

Het architectenbureau MBM in Barcelona is afgehaakt als ontwerper van het masterplan voor het GZG-gebied in Den Bosch. Dat heeft het Bossche gemeentebestuur bekendgemaakt.

MBM wilde de twee hoge torens op de Noordkant niet laten schieten. Het bureau had ook grote moeite met de benadering van het Groot Ziekengasthuis. De gemeente gaat verder met Kees Rijnboutt en Piet Lubbers. Voor de GZG locatie die in 2011 vrijkomt, zijn een infostudiecentrum, 500 tot 700 woningen, 7.000 m2 winkels, parkeergarages en een busterminal voorzien. 

Het plan wordt ontwikkeld door Heijmans en BAM die met de gemeente de eigenaar zijn van het gebied. Begin volgend jaar stelt de gemeenteraad op basis van het masterplan de uitgangspunten voor de herontwikkeling van de GZG-locatie vast.

Reageer op dit artikel