nieuws

Interieur – Met dank aan de bijenkorf

Geen categorie

Molo Design is een Canadees architectenbureau, waarvan de drie eigenaars zich buitengewoon interesseren voor productvormgeving. Sinds een paar jaar produceren ze in eigen beheer meubilair dat is gebaseerd op de honingraatstructuur.

Interieur – Met dank aan de bijenkorf

Tijdens de Salone del Mobile in Milaan toonden zij de Textile Softseating-collectie. Deze borduurt voort op de Paper Softseating-serie die zij vorig jaar presenteerden. Deze bestaat uit modulaire, in en uit te vouwen zitobjecten die geheel zijn vervaardigd uit gerecycled en ongebleekt bruin papier. 

De Textile Softseating-meubelen bestaan uit waterbestendig, niet geweven, extreem lichtgewicht en translucent wit polyethyleen plaatmateriaal, dat ook buiten kan worden gebruikt. 

Het Textile Softseating is verkrijgbaar in dezelfde modulaire vormen en afmetingen als zijn papieren familie. De zogenaamde ‘fanning stools’ zijn er in acht verschillende maten en de ‘fanning lounger’ heeft een diameter van twee meter. Opgevouwen is het een pakketje als een dik boek en eenmaal uitgevouwen vormt het een ziteenheid. Door middel van magneten wordt de uitgevouwen versie aan elkaar geklikt. Ondanks het zachte materiaal, zijn de meubels uitermate stevig dankzij de honingraatstructuur. Wel zullen door het gebruik de randen van het textiel langzaam kreukelen en verzachten en een afdruk achterlaten in het meubel. 

www.molodesign.com
www.nerusdesign.com

Reageer op dit artikel