nieuws

Alles draait om stoelen

Geen categorie

Liefhebbers van stoelontwerp kunnen hun hart weer ophalen: van 8 tot 11 september vindt de 31e Promosedia International Chair Exhibition plaats in het Italiaanse plaatsje Udine.

Alles draait om stoelen

Deze tentoonstelling toont al dertig jaar de meest innovatieve stoelen en aanverwante ontwerpen zoals bijzettafels, stofferingen en accessoires. Op tienduizend vierkante meter staan meer dan vijfduizend stoelen en andere zitmeubelen uitgestald voor consumenten, projectinrichters, fabrikanten, ontwerpers en architecten. Ook worden er talloze activiteiten georganiseerd rondom design en de meubelindustrie, zoals lezingen en debatten. 

Ieder jaar worden er prijzen uitgereikt voor het kwalitatief en technologisch meest innovatieve stoelontwerp, The Chair of the Year. Ook jong en aanstormend ontwerptalent krijgt daarbij een kans om zich te profileren, zowel in de Promosedia International Design Competition als in de derde editie van The Future in the Present: 6 young promising designers. Voor deze expositie kiezen gevestigde ontwerpers zoals de Braziliaanse broers Fernando en Huberto Campana, Patricia Urquiola en curator Marco Romanelli prototypes en stoelen uit van jonge ontwerpers. 

www.promosedia.it

Reageer op dit artikel