nieuws

Wie verbouwt het Drents Museum?

Geen categorie

Vijf architecten zijn uitgenodigd om een ontwerp in te dienen voor de nieuwbouw van het Drents Museum. Het gaat om twee Nederlandse en drie buitenlandse architectenbureaus, die in het verleden betrokken zijn geweest bij projecten in binnen- en buitenland.

De geselecteerde bureaus zijn: 

– Winka Dubbeldam/Archi-tectonics (New York) i.s.m. Bureau Bouwkunde (Rotterdam)

– Erick van Egeraat associated architects (Rotterdam)

– Holzer Kobler Drexler Guinand Jauslin Architecten (Zürich), i.s.m. i Art (Basel)

– J. Mayer H. Architects (Berlijn) i.s.m. Team 4 Architecten (Groningen)

– Kas Oosterhuis/ONL [Oosterhuis_Lénárd] (Rotterdam) i.s.m. Architecten en Consultants A en C (Rotterdam) en Ingenieursbureau E.P.G. (Rotterdam)

 

De selectiecommissie, onder voorzitterschap van Reyn van der Lugt (voormalig directeur van het Groninger Museum), maakte een keuze uit 33 inschrijvingen, waaronder de top van de Nederlandse architecten en een aantal vooraanstaande buitenlandse bureaus. De geselecteerde bureaus zijn nu uitgenodigd een ontwerp te maken dat zij in het najaar presenteren. 

www.drentsmuseum.nl

Reageer op dit artikel