nieuws

Project – Twee woningbouwprojecten in het verschiet

Geen categorie

In twee verschillende plangebieden, een in de omgeving van Zaanstad en een in de gemeente Blaricum, ontwerpt MIII architecten een aantal woningen.

Project – Twee woningbouwprojecten in het verschiet

Oakpark in Saendelft is een nieuwe woonwijk onder rook van Zaanstad. De wijk is genoemd naar de buitenwijk van de Chicago waar verschillende woningen – waaronder zijn eigen huis en atelier – van Frank Lloyd Wright staan. Daarom zijn de 148 woningen van de hand van MIII architecten ontworpen in de sfeer van deze bekende Amerikaanse architect. De twee-onder-een-kap en vrijstaande woningen hebben de kenmerkende grote dakoverstekken en horizontale belijning van Wrights huizen. Het metselwerk, lichte ruwe rode steen, zorgt voor een warme uitstraling. 

Het project is ontwikkeld door AM Wonen in Amsterdam. De bouw gaat eind dit jaar van start.

De Blaricummermeent wordt aan de noordgrens begrensd door het Gooimeer en aan de Oostkant door de rijksweg A27. Hier ontwikkelt de gemeente Blaricum de komende jaren een nieuwe woon- en werklocatie met veel groen en water. In een van de deelplannen realiseert Blauwhoed Eurowoningen 129 woningen, waarbij verschillende architecten zijn betrokken. MIII architecten ontwerpt 43 woningen. In hun ontwerpt heeft MIII aansluiting gezocht bij de van oorsprong agrarische esdorpen en de karakteristieke villawijken in het Gooi. Het programma varieert van vrijstaande woningen tot woningen aan een rij, waarbij de asymmetrische vormgeving het belangrijkste kenmerk is. De start van de bouw staat gepland voor medio 2009.

www.m3architecten.com

Reageer op dit artikel