nieuws

Project – Nieuwe zorgappartementen in Rosmalen

Geen categorie

Het terrein van zorgcentrum Vivent Mariaoord aan de Vliertwijksestraat in Rosmalen wordt herontwikkeld tot een woongemeenschap met aanvullende zorgvoorzieningen. Aansluitend daarop realiseert wooncorporatie Zayaz 66 zorgappartementen, ontworpen door Kuin & Kuin architecten uit Den Bosch. De bouw is inmiddels gestart.

Project – Nieuwe zorgappartementen in Rosmalen

De huurappartementen zijn ondergebracht in twee L-vormige blokken van drie woonlagen. De woningen zijn gegroepeerd rondom een halfopen atrium met op diverse niveaus ontmoetingsruimtes voor bewoners. 

Een groot deel van de woningen heeft een tweezijdige oriëntatie. Een beschut balkon is gericht op het omringende bosgebied, terwijl de eetkeuken uitzicht biedt op het atrium. De onderbouw wordt opgetrokken in lichtgrijs genuanceerde baksteen. Roodbruine houten delen, afgewisseld met witte gevelelementen, vormen de bovenbouw en de gevels aan het atrium en de galerijen. Omdat de glasgevel van het atrium uit kantelbare glazen lamellen bestaat, kan het worden getransformeerd van halfopen buitenruimte tot wintertuin.

De woningen zijn bedoeld voor één- en twee-persoons huishoudens, waarvan minimaal één persoon een niet leeftijdsgebonden zorgindicatie heeft. De faciliteiten van Vivent, zoals een boodschappendienst, linnenservice en activiteitenbegeleiding, staan open voor de bewoners. 

Aannemer P. Hoedemakers uit Rosmalen zal naar verwachting de woningen in de zomer van 2008 opleveren.

www.kuinkuin.nl

www.zayaz.nl

www.vivent.nl

 

 

 

Reageer op dit artikel