nieuws

Project – Duurzame starterswoningen

Geen categorie

In Wognum is afgelopen vrijdag de bouw gestart van het door A en i architecten ontworpen Wooncomplex De Kreekrand. Duurzaamheid speelt een belangrijke rol bij de 24 starterswonigen. De samenwerking tussen de gemeente Medemblik en ontwikkelaar Heddes Vastgoed maakte de realisatie mogelijk.

Project – Duurzame starterswoningen

Het wooncomplex wordt gerealiseerd op een kavel, dat aan het water is gelegen. Drie volumes worden door twee trappenhuizen met elkaar verbonden. De begane grond appartementen hebben een tuin, de hoger gelegen woningen hebben een balkon of een dakterras. De gevels worden opgetrokken uit metselwerk en staande pannen. 

De woningen kunnen zonder gasaansluiting functioneren. Zij worden verwarmd door een warmtepomp in combinatie met warmtewisselaars die zijn aangebracht onder de heipalen. Op het dak worden zonnecollectoren geplaatst. Bij elkaar levert dit een CO2-besparing op van ongeveer 60 procent.   Het systeem wordt ontwikkeld en geëxploiteerd door ZON Energie uit Spanbroek. Het project wordt financieel ondersteund door de Provincie Noord-Holland.

Naar verwachting worden de woningen in het najaar van 2008 opgeleverd.

 

www.heddes.nl

www.aeniarchitecten.nl

Reageer op dit artikel