nieuws

Oplevering – Spectaculaire entree voor Thais restaurant

Geen categorie

Thaiphoon in Roermond was een van de eerste restaurants die interieurarchitect Maurice Mentjens inrichtte. Dit restaurant was voorheen gespecialiseerd in de Thaise keuken en andere Aziatische gerechten, inmiddels is deze formule gewijzigd. Daarom werd Mentjens gevraagd om een aanpassing van zowel het interieur als de infrastructuur van het restaurant te verzorgen. Nu verrijken een parkeergarage en een lounge annex entree de ruimte.

Oplevering – Spectaculaire entree voor Thais restaurant

De parkeergarage doet denken aan een museum: stillevens van 17e-eeuwse Hollandse meesters, omkaderd met gouden lijsten, sieren de wanden. Al deze schilderijen zijn of stillevens met wild, gevogelte en etenswaren of voorstellingen van een 17e-eeuwse viskraam op de markt of een keukeninterieur uit diezelfde periode. Het zijn reproducties van schilderijen uit de collecties van het Bonnefantenmuseum en het Rijksmuseum. De wanden en het plafond hebben een fraaie donkerrode kleur. 

Een goud oplichtende vork, die in de zwarte deur is uitgespaard, markeert de ingang. Achter deze deur volgt een tunnel, die aan de binnenkant volledig is bekleed met geel glasmozaïek. Dit wordt van de achterkant aangelicht, waardoor het idee van een gouden tunnel ontstaat die baadt in het licht. 

Via de tunnel arriveren bezoekers de lounge annex ontvangstruimte. Dit was vroeger de binnentuin van het restaurant. Als herinnering hieraan zijn aan één zijde alle wanden bekleed met groen glasmozaïek, met hierin verwerkt de oplichtende schaduw van een tak van de boom die hier ooit stond. 

www.mauricementjens.com
www.thaiphoon.nl

Reageer op dit artikel